ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΑΣ

Και Εξερευνήστε τη Μαγεία στο Ζαγόρι

Το Ζαγόρι είναι ένας ιδανικός προορισμός για τον ταξιδιώτη που αγαπά τη φύση, γιατί συνδυάζει τη μοναδική τοπική κουλτούρα και το φυσικό ανέγγιχτο περιβάλλον.
Ως εκ τούτου ο καθένας μπορεί να προγραμματίσει και πολλές δραστηριότητες και εκδρομές, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύει σε μεγάλη απόσταση μιας και με διαμονή στο Σκαμνέλι και στο ξενοδοχείο Ραδιό βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της περιοχής..

Η περιοχή είναι γεμάτη από φυσικές ομορφιές, θρησκευτικά μνημεία, παραδοσιακές ταβέρνες, πανηγύρια και γραφικές διαδρομές που ο ταξιδιώτης μπορεί να βιώσει είτε με την οδήγηση ενός οχήματος 4Χ4 ή με τα πόδια κάνοντας πεζοπορία και αναρρίχηση.

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΡΑΔΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Απίστευτες Διαδρομές

ΣΚΑΜΝΕΛΙ – ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ ΤΕΙΧΗ

Μικρή διαδρομή που σε 15′ από το χωριό Σκαμνέλι, αφού περάσει από το παλιό μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής (με εκπληκτική θέα προς τα δάση του Κ. Ζαγορίου), καταλήγει σε υπολείμματα αρχαίας οχύρωσης (Πελασγικά τείχη). Ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί για περισσότερο από 1 ώρα πιο πάνω από τα τείχη ακολουθώντας φυσικές διόδους ανάμεσα από τεράστιους ογκόλιθους και πυκνά φυλλώματα δέντρων.

ΗΛΙΟΧΩΡΙ – ΛΑΪΣΤΑ

Διαδρομή διάρκειας 2 ωρών. Το κατηφορικό μονοπάτι από το Ηλιοχώρι καταλήγει στο σημείο ένωσης του Κρυοποτάμου με το Ρασενίτη (παραπόταμος του Αώου). Ακολουθεί τον τελευταίο για ένα διάστημα για να καταλήξει από την αριστερή (βόρεια) πλαγιά στο τέλος στο χωριό Λάϊστα. Η διαδρομή μπορεί να γίνει και αντίστροφα.

ΛΑΪΣΤΑ – ΒΟΒΟΥΣΑ

Διαδρομή 4 ωρών που με αφετηρία το χωριό Λάϊστα καταλήγει μέσω του αυχένα της Μόρφας στη Βοβούσα. Το μονοπάτι διέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του. μέσα από πυκνά δάση κωνοφόρων ενώ διασώζεται ένα τμήμα από παλιό καλντερίμι. Η διαδρομή γίνεται και αντίστροφα.

ΛΑΪΣΤΑ – ΓΥΦΤΟΚΑΜΠΟΣ

Διαδρομή 2.30 ωρών περίπου που με αφετηρία το χωριό Αάϊστα καταλήγει στην τοποθεσία Γυφτόκαμπος – απ” όπου διέρχεται και ο κεντρικός δρόμος. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής γίνεται μέσα σε δάσος (κυρίως κωνοφόρων). Γίνεται και αντίστροφα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Κλείστε τις Επόμενες Διακοπές σας!

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ